13 Mayıs 2015 Çarşamba

Brokoli Ograten


brokoli ograten
Brokoli Ograten
 Beşamel sosun sihirli dokunuşuyla cici bici bir hale gelen brokoli karşınızda.Karnabaharı,kerevizi ne kadar seversem seveyim,brokoliye ısınamayan beni bile kandıran lezzetli tarif yine çok pratik.Esas olarak kış sebzesi olsa da brokoliyi her ay bulmak mümkün.

 Malzemeler:
  • 1 kilo veya bulabilirseniz büyük bir çiçek brokoli
  • 1-2 yemek kaşığı sirke
Beşamel Sos İçin:
  • 2 su bardağı(toplamda 400 ml) süt
  • 2 yemek kaşığı silme  un
  • 1 yemek kaşığı silme tereyağı veya 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz,isot,muskat rendesi,beyaz biber
Üzerine
  • Yarım su bardağı kadar(100 ml) rende kaşar,mozerella veya telli kaşar vs.
Yapılışı:

 Brokoli küçük çiçeklere ayrılır.Sirkeli suda kokusunun hafiflemesi için en az yarım saat bekletilir.Mümkünse (suyuna tuz ekleyerek) buharda haşlanır.Buharda haşlamak lezzet kaybını en az seviyeye indirir.Beşamel sos hazırlanır.Beşamel sos nasıl yapılır? yazıma tıklayarak detayları alabilirsiniz.Yağlanmış fırın kabına brokoliler konur,isot serpilir.Beşamel sos dökülür.Börek ayarında fırına verilir.Beşamel kızarınca rende kaşar,mozerella veya tellikaşar eklenir.Üstü kızarınca fırından çıkarılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: