Acılı bitli, tuzlu kurabiye kategorisinde önemli yer tutacak enfes bir kurabiye.
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı veya yumuşak margarin(oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı(200 ml) sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı(50 ml) çörekotu
- 1/2 çay bardağı(50 ml) toz şeker
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Alırı kadar un
Yapılışı:
Tüm malzeme karıştırılır.Un kontrollü olarak eklenir.Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır.170 derecede pişirilir.Afiyet olsun.
Tüm malzeme karıştırılır.Un kontrollü olarak eklenir.Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır.170 derecede pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder