Dondurma Kaşığı Kurabiyesi |
Bu kurabiyeler hem çoook lezzetli,hem de yuvarlamaya bile gerek yok,dondurma kaşığıyla alınıp tepsiye diziliyor...Bir kısmını kakaolu hazırlamak için; hamur tam kıvamını almadan bir parça ayırıp kakao ekledim.
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı veya yumuşak margarin
- 1 çay bardağı(125 ml) sıvı yağ
- 1 su bardağı(200 ml) pudra şekeri
- 1 su bardağı(200 ml)buğday nişastası
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 yumurta
- Alırı kadar un(2,5-3 su bardağı)
- 1 fiske tuz
Un ve damla çikolata hariç tüm malzeme karıştırılır.Un kontrollü olarak eklenir.Yumuşak bir kıvam olması gerekiyor.En son damla çikolata eklenir.Dinlenmek üzere buzdolabına kaldırılır.10-15 dakika sonra çıkarılır.Dondurma kaşığıyla çekilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.160 derece fırında üstü kızarmadan pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder