15 Aralık 2016 Perşembe

Dondurma Kaşığı Kurabiyesi

dondurma kaşığı kurabiyesi
Dondurma Kaşığı Kurabiyesi
  Bu kurabiyeler hem çoook lezzetli,hem de yuvarlamaya bile gerek yok,dondurma kaşığıyla alınıp  tepsiye diziliyor...Bir kısmını kakaolu hazırlamak için; hamur tam kıvamını almadan bir parça ayırıp  kakao ekledim.

Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı veya yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı(125 ml) sıvı yağ
  • 1 su bardağı(200 ml) pudra şekeri
  • 1 su bardağı(200 ml)buğday nişastası
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 yumurta
  • Alırı kadar un(2,5-3 su bardağı)
  • 1 fiske tuz
Yapılışı:

 Un ve damla çikolata hariç tüm malzeme karıştırılır.Un kontrollü olarak eklenir.Yumuşak bir kıvam olması gerekiyor.En son damla çikolata eklenir.Dinlenmek üzere buzdolabına kaldırılır.10-15 dakika sonra çıkarılır.Dondurma kaşığıyla çekilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.160 derece fırında üstü kızarmadan pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: