19 Ekim 2016 Çarşamba

Kabaklı Havuçlu Meksika Fasulyeli Salata

Kabaklı Havuçlu Meksika Fasulyeli Salata
Kabaklı Havuçlu Meksika Fasulyeli Salata
 Bu rengarenk salata çay saatlerini şenlendirecek.Kabak-havuç ikilisi her zaman iyi sonuç verir.Tarifin orijinali Dilektenbinbirlezzet'te.

 Malzemeler:

  • 2 orta boy kabak,
  • 2 orta boy havuç
  • 1 küçük boy mısır konservesi
  • 1 küçük boy meksika fasulyesi konservesi veya 1 su bardağı haşlanmış meksika fasulyesi
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • Zeytinyağı,sirke,nar ekşisi,limon,soya sosu vs.
Yapılışı:

  Kabak ve havuçların kabukları soyulur.Küp şeklinde doğranır.Önce havuç,sonra kabak eklenerek zeytinyağında sotelenir.Çok yumuşamamasına özen gösterilir.Sadece limon da yeterli olur ama sofistike bir tat için balzamik sirke,soya sosu,nar keşisi üçlüsünü bir kavanozda çırpıp katmayı öneriyorum.Kabak ve havuç ılıyınca ince doğranmış yeşillikler,turşuyla tüm malzeme karıştırılır.Tuzu ayarlanır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: