30 Eylül 2016 Cuma

Sütlü Un Helvası

sütlü un helvası
Sütlü Un Helvası
 Kalbim her zaman pasta,pastamsı görüntü ve tat diye atsa da un helvasının tadı da inkar edilemez,misafir sevecekse kollar sıyırılır,iş başa düşer.Evde malzeme varsa çay demini almadan 15 dakikada hazırlanacak çok pratik bir tarif olduğunu da unutmayalım.Unu yakmadan daha hafif bir lezzette karar kıldım.İsteyen tabii ki biraz daha kavurabilir.Tarifin orijinali instagram Tarifella'da.

 Malzemeler:
  • 200 gram tereyağı
  • 3 su bardağı(toplamda 600 ml) un
  • 2,5 su bardağı süt(toplamda 500 ml) 
  • 1,5 su bardağı toz şeker(toplamda 300 ml)

Yapılışı:

 Tereyağı tavada eritilir,un katılır.Harlı ateşte hızla kavrulur.Diğer taraftan süt ve şeker ocağa alınır,sütün kaynaması şart değil,şeker eriyinceye kadar karıştırılır,ısıtılır.Sütlü kahverengi alıncaya kadar devam edilir veya daha hafif olsun derseniz,un yağı salmaya başlayınca sütlü şerbet dökülür(Dökmeden önce tavayı ateşten alıp kenarda karıştırmaya devam edip biraz ılıtıp şerbeti dökerken üstümüze sıçratmamayı unutmayalım).Tava tekrar ocağa alınıp  her tarafa şekerin eşit dağılımını sağlayacak şekilde birkaç dakika karıştırılıp ateş kapatılır.Biraz ılıyınca şekil verilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: