Sucuk İskender |
Malzemeler:
- 1 orta boy pide
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya yumuşak margarin
- 2 su bardağı dolusu domates konservesi veya 2-3 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım kangal sucuk
Pideler tek lokmalık olacak şekilde doğranır.Sos dökülmeden önce soğuksa pideler ısıtılır.Sos için önce yağda salça çevrilir.Sonra domates eklenir.Sosun kıvamının çok koyu olmaması,pideleri ıslatabilmesi için 2-3 yemek kaşığı su ilavesi gerekebilir.Domatesin kokusu gidene kadar pişirilir.Tuzu ayarlanır.Pidelerin üstüne önce sos dökülür.Sonra tavada iki tarafı çevrilip pişirilmiş sucuk üstüne dizilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder