27 Temmuz 2016 Çarşamba

Kabak Kalye



  Kabağı bir de böyle denemelisiniz,tadına doyamayacaksınız.Tarif instagram Nevsin Avdan'dan.Yağ eklemek isteyen piştikten sonra tekrar yemeğin üstüne salata misali ekleyebilir.

Malzemeler:
  • 1 kg kabak(koyu yeşil kabak veya girit kabağı olursa daha lezzetli olur)
  • 3 adet orta boy soğan
  • 4 adet yeşil soğan
  • 10 diş sarımsak
  • Yarımşar demet dereotu,maydanoz,
  • 1 tutam taze nane
  • Kuru nane,karabiber,tuz,pul biber/isot
  • 7-8 adet köy biberi 
  • 1,5 su bardağı dolusu domates rendesi
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 kesme şeker(istenirse)
  • 1/2 limon suyu(istenirse)
Yapılışı:

 Soğanlar piyaz doğranır,Yeşillikler,biber ince kıyılır.Kabakların kabukları kazınır,istenilen şekilde doğranır.Kabak hariç tüm malzeme karıştırılır.Tencereye bir sıra kabak,bir sıra yeşillikli iç döşenir,pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: