14 Şubat 2016 Pazar

Elmalı Turta



 Turta yaparken teknik olarak başarılı olmanın bu kadar kolay olduğunu sadece el tuttuğunu ve bulaşık ürettiğini bilseydim bu enfes tat için bunca sene beklemezdim.Çocukluğumuzun elmalı pastalarının tadına kavuşunca inanamadım,kaç dilim yediğimi de sayamadım.Bu başarı ve kolaylık duygusunda tam,net,anlaşılır ve birebir tutan tarif ve güçlü video anlatımının da payı var tabii ki.Tarif yine instagramdan,Güzelim_69'dan

Malzemeler:

 Turta Hamuru İçin:

125 gram tereyağı(veya yumuşak margarin)
1/2 su bardağı(100 ml) toz şeker
1 paket vanilya
1 fiske tuz
1/2 paket kabartma tozu
1 yumurta
Alırı kadar un(yaklaşık 2 su bardağı)

Kreması İçin:

1 paket vanilyalı puding
750 ml süt

Üstü İçin:

1 paket sade jöle/tart jölesi

3-4 adet  elma(kepeksiz olacak ki erimeyecek)

 Yapılışı:

 Önce turta hamuru yoğurulur.Yağ,yumurta,toz şeker,tuz ovulup un,kabartma tozu,vanilya katılır.Un elenerek eklenir,kabartma tozu ve vanilya una karıştırılır.Un kontrollü olarak eklenir.26 cm kelepçeli kalıbın dibine hamur yayılır.Kenarları 3-4 cm yükseltilir.Çatalla kenarlara ve tabana ara ara hafifçe bastırarak kabarması önlenir.Vanilyalı puding tarifine uygun pişirilir.Kelepçeli kalıba hamurun üstüne ılımış puding  dökülür.Kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılıp ince dilimlenmiş elmalar pudingin üstüne yayılır.170 derece önceden ısıtılmış fırına verilir.Kenarları kızarınca çıkarılır.Ilıyınca üstündeki tarife göre hazırlanan tart jölesi dökülür.Birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: