21 Ekim 2015 Çarşamba

Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye

hindistan cevizli tuzlu kurabiye
Hindistan Cevizli Tuzlu Kurabiye

 Bu kurabiye hem tuzlu,hem farklı bir aromaya sahip,hem dayanılmaz bir lezzette...Tatlı kurabiyede tarif sayısı çok fazla ama tuzlu kurabiye denilince poğaça fenomenini aşacak,poğaça lezzetiyle yarışabilecek çok ama çok az tarif var.Hindistan cevizli tuzlu kurabiye de bu  farklı ve özel tariflerden.Orijinali kendisi de adı gibi Süslü Mutfak'ta.

 Malzemeler:
  • 2 adet yumurta 
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı(200 ml) sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı silme hindistan cevizi
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alırı kadar un
  • Üzeri için susam
Yapılışı:

 Bir yumurtanın akı ayrılır.Un hariç malzeme yoğurulur.Birbirine karışınca un yavaş yavaş kontrollü olarak eklenir.Çatlamaması için hamur yumuşak kıvama ulaşınca biraz daha un çekebilecekken bırakılır.Yuvarlanıp önce çırpılmış yumurta akına sonra susama batırılıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.170-180 derecede pişirilir.Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: