21 Ağustos 2015 Cuma

Sebze Sote


sebze sote
Sebze Sote
 'Ağzımın tadına layık' lafı bende 'bloğuma layık' olarak değişime uğradı.Deneme,deneme üstüne bu kadar iştah,bu kadar denemeyle birleşince diyetli günler er ya da geç çıktı geldi.Reflüyü gözardı etmeden,midemi üzmeden,bandıra bandıra ekmek yemeden, ne yapılabilir, arayışıyla sebze sote ortaya çıktı.Ancak ortaya çıkan lezzet eşimden bile puan aldı.Hele sebzeyi etle birarada olmadan da sebze olarak sevenler hafif yaz yemeği olarak biraz daha  yağ ekleyerek veya sarımsaklı yoğurtla beraber diyet olmaksızın da bir salata gibi yiyebilirler.

 Malzemeler:
  • 2 orta boy kabak
  • 2 orta boy patlıcan
  • 3-4 köy biberi
  • 1 kapya biber
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • İstenirse acı biber veya isot
  • Tuz

Yapılışı:

 Sebzeler yıkanır,ayıklanır.Patlıcanlar alaca soyulur.Musakka şeklinde doğranır.Patlıcanların acısının çıkması için tuzlu suda bekletilir,durulanır.Yağ ve sarımsak dahil sebzelerin hepsi; mümkünse kalın tabanlı ama yapışmayan yayvan tencerede(döküm tabanlı teflon karnıyarık tencere kullanıyorum) yağ şıkırtı sesi gelir gelmez ateş  kısılarak kapağı kapalı olarak pişirilir.Ara sıra ezmeden karıştırılır.Kabaklar sonradan su salacağı için su eklemeye gerek yok.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: