3 Haziran 2015 Çarşamba

Acuka

acuka
Acuka
 Brunch'larda acuka peynir,zeytin gibi vazgeçilmezlerin arasında yer alıyor.Nasıl her evin kendine özgü bir keki varsa bir de acuka tarifi vardır.

 Malzemeler:
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köfte baharı
  • 1 çay kaşığının ucuyla kişniş
  • 1 fiske  kekik
  • 1 fiske kuru reyhan
  • 1 fiske kuru nane 
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber veya isot
  • Benim kullanmadığım ama sizin favoriniz olan diğer baharatlar(Aysel zencefil ve zerdeçal da ekliyor)
  • 1 çay bardağı dolusu(150 ml) iri çekilmiş veya elle kıyılmış ceviz
  • İstenirse 1 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Eğer salçanın kıvamı suluysa 1-2 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek içi
Yapılışı:

 Domates ve biber salçası birbirine iyice karıştırıldıktan sonra baharatlar,istenirse sarımsak,gerekirse galeta unu en son zeytinyağı katılır.Homojen bir karışım olması için iyice karıştırılır.Çıtır çıtır ekmek,simit,beyaz peynir ve çayla ziyafet çekilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: