1 Mart 2015 Pazar

Pırasalı Börek

pırasalı börek
Pırasalı börek
 Pırasalı börek çok pratik ve farklı bir tarif.Börek gibi değil kek gibi olması için az un ilavesiyle hazırlandığında da harika oluyor.Muffin olarak da denedim,ayrıca paylaşacağımTarifin orijinali Fatoşca Tadlar'da yer alıyor.Karmaca veya kaşinga adıyla anılan bir göçmen böreği olduğunu da açıklamış.Her zamanki gibi kendime özgü yorumumla tarifi yayınlıyorum.

 Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı(200 ml) yoğurt
  • 1/2 su bardağı(100 ml) sıvı yağ
  • 1 su bardağı(200 ml) dolusu çökelek veya lor veya kırık tulum
  • 1 çay kaşığı tuz,karabiber,istenirse acı biber/isot
  • Reyhan,kekik
  • Alırı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 kilo pırasa veya 3 adet
  • Üzeri için susam
 Yapılışı:
 Önce pırasalar ayıklanır.İnce ince halkalar halinde doğranır.Orijinal tarifte sadece pırasanın beyaz kısımları kullanılmış ama yeşilleri atmaya gönlüm elvermediği için pırasanın tamamını kullandım.Pırasalar tavada 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda sotelenir;hafifçe renginin dönmesi yeterli.Bir kapta 3 yumurta 1 fiske tuz eklenerek çırpılır.Yağ,yoğurt,ufalanmış peynir ve baharatlar konur,alırı kadar un ve kabartma tozu eklenir.Ilımış pırasalar da katılır.Yağlanmış tepsiye dökülür,börek ayarında(200 derece) fırına verilir.Kürdan testiyle pişip pişmediği kontrol edilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: