7 Mart 2015 Cumartesi

Elmalı Muhallebili Mereng

Elmalı Muhallebili Mereng
Elmalı Muhallebili Mereng
 Altta tarçınlı elmalar,ortada enfes bir krema tadında muhallebi,üstte çıtır çıtır mereng yani beze tadıyla oldukça havalı,çoklu tadları tek lokmada yaşatan olağanüstü bir tarif.Şeftaliyle de çok uyumlu olacağını düşünüyorum.Honey Cafe'den aldığım tarifte ufak tefek değişiklikler yaptım.

 Malzemeler:(Büyük boy kare borcam için)

 Tabanı İçin:
  • 1 kilo kırmızı Amasya veya misket elma(kepeksiz olması gerek)
  • 1 çay bardağı(100 ml) toz şeker
  • 1 çay bardağı (100 ml) su
  • 1-2 yemek kaşığı tarçın
  • 4-5 adet karanfil
 Muhallebisi İçin:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı(200 ml) toz şeker
  • 1 su bardağı(200 ml) un
  • 1 yemek kaşığı silme mısır nişastası 
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta sarısı
 Mereng İçin:
  • 3 yumurta akı
  • 1 su bardağı(200 ml) toz şeker
 Yapılışı:

 Önce elmalar soyulur,çekirdekli kısım ayıklanır,küp küp doğranır.Bir tencerede toz şeker tamamen yanmadan karamelize edilir.Hafifçe rengi dönen şekere su,karanfiller ve elmalar eklenir.Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Borcamın dibine döşenir.Üstüne tarçın serpilir.
  Muhallebi malzemesi(vanilya hariç) çırpılarak karıştırılır ve pişirilir.Ocaktan inince vanilya eklenir.Elmaların üstüne düzgün bir şekilde yayılır.
  Muhallebi ılıyınca toz şekerlerle 'Honey Cafe deyimiyle' traş köpüğü gibi olana kadar çırpılmış yumurta akları muhallebinin üstüne yayılır.Önceden ısıtılmış 200 derecede fırına verilir.Üstü hafif pembeleşene kadar 10-15 dakika pişirilir.Ilıyınca buzdolabında dinlendirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: