30 Eylül 2014 Salı

Kuru Domates Salatası

kuru domates salatası
Kuru Domates Salatası
 Kuru domates salatasını denemeyenler hadi tarifimi kaçırmayın.Yine çok kolay,yine çok enfes salata Nilgün'üme,sunum Aysel'ime ait,2 süper elin yorumunu da içeriyor.Yapılışına gelince:

 Yaklaşık 1 su bardağı dolusu kuru domates yumuşayıncaya kadar haşlanır.Suyu süzülür.Yaklaşık 1 kahve fincanı iri kırılmış ceviz,1 diş sarımsak.çok az kekik,bol sızma yağ ile tatlandırılır.Afiyet olsun.

27 Eylül 2014 Cumartesi

Yırtık Yufka Böreği

yırtık yufka böreği
Yırtık Yufka Böreği
yırtık yufka böreğinin hazırlanışı
Yırtık Yufka Böreğinin Hazırlanışı

 Yırtık yufkalar beni çileden çıkarır,atmaya kıyamam,hep tepsi böreği hazırlarım.Bu sefer farklı bir şeyler olmalı arayışıyla bu tarife rastladım.Orijinali Ihlamurcum'da.Sufle tadında,sıcakken çok lezzetli.Tarife biraz yağ ekledim,karşılığında peyniri azalttım.
  
 Malzemeler:(24 adet için)
  • 4 yufka
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı(150 ml)sıvı yağ
  • 2 su bardağı dolusu lor,çökelek,kırık tulum vb.beyaz peynir
  • 3 su bardağı dolusu süt(600 ml) 
  • 1 su bardağı su
 Yapılışı:

Yufkalar küçük parçalar halinde yırtılır.Yumurta,süt,su karıştırılıp peynir eklenir.Yufkalar katılır.Yağlanmış muffin kalıbına paylaştırılır.Fırına verilir.Afiyet olsun.


20 Eylül 2014 Cumartesi

Bezelye Salatası

bezelye salatası
Bezelye Salatası
 Yine çok pratik,yine çok leziz bir salata karşınızda.Tarif, geleneksel damak tadından taviz vermeyen Nilgün'üme ait.

 Malzemeler:

  • 1orta boy  kavanoz konserve bezelye(600-650  gram)
  • 1/2 su bardağı dolusu doğranmış kornişon turşu
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1-2 adet közlenmiş kırmızı biber turşusu
  • 9-10 adet yeşil soğan
  • 1-2  yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
  • 2-3 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz(unutmuş olsam da)

Yapılışı:


 Konserve bezelyenin suyu süzülür.İnce doğranmış yeşil soğan,maydanoz,dereotu.kornişon turşu,kırmızı biber turşusu karıştırılır.Sızma zeytinyağı 1-2 yemek kaşığı eklenir.Ekşi sevenler limon suyu,yağlı sevenler biraz daha yağ katabilir.Tuz eklemeye gerek yok.Afiyet olsun.