24 Kasım 2014 Pazartesi

Pancarlı Jülyen Kereviz

pancarlı julyen kereviz
Pancarlı Jülyen Kereviz
 Komşum Songül Hanımın gününde yediğim ve hayran kaldığım kereviz tarifi karşınızda.İlk bakışta farklılığı sadece bezelye ve kırmızı biber içermesinden kaynaklanıyor diye düşündüm ama turba benzeyen kereviz olmayan tadın ne olduğunu çıkaramadım.Beyaz şeker pancarı cevabını alınca pancarları sadece renkli bildiğim için bir de beyazı olduğunun anlatılması,açıklanması,merakımın giderilmesi gerekti.2 hafta pazarda beyaz pancar aradıktan sonra bulmak ve denemek nasip oldu.Jülyen doğramak biraz sabır işi olsa da sunumu çok şık.

 Malzemeler:

  • 1 büyük boy beyaz şeker pancarı
  • 1 büyük boy kereviz
  • 2-3 havuç
  • 2-3 kapya biber
  • 2 orta boy soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1/2  demet dereotu
  • 2 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • Kerevizi ıslatmak için 2-3 yemek kaşığı sirke
  • (İstenirse) 1 adet tavuk bulyon veya 1 tatlı kaşığı toz tavuk bulyon veya 1 kepçe tavuk suyu
  • Toplamda bir su bardağı(200 ml) olacak şekilde 2 portakal,1 limon suyu(bardak dolmadıysa su ile tamamlayın)
  • Tuz
 Yapılışı:

 Kerevizler soyulur,doğranır,sirkeli suya ıslanır.Soğanlar piyaz,kapya biber ve havuç jülyen doğranır.
Kerevizler sirkeli sudan çıkarılıp durulanır.Bütün sebzeler ve soğan harmanlanarak düdüklü tencereye alınır.Tuz,sızma zeytinyağı,portakal,limon suyu eklenir.Bezelye derin dondurucudan değil de konserve olarak varsa piştikten sonra eklenmeli ki ezilmesin.Yeşil fasulye zeytinyağlısıyla aynı sürede pişirilir.Ilıyıp servis tabağına alınca ince doğranmış dereotu serpiştirilir.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: