14 Ağustos 2014 Perşembe

Sarımsaklı Poğaça

sarımsaklı poğaça
Sarımsaklı Poğaça
 Enfes bir poğaça,yapımı da çok kolay.O sarımsaklı koku,öyle bir iştah açıcı ve leziz ki yemeden durulmuyor.Tarifin orijinali Lezzet Mutfağı'nda.Yapım aşamalarını da çok net ve anlaşılır şekilde fotoğraflamış.

  Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta ( sarısı üzerine akı içine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 paket instant maya
  • alabildiği kadar un

    Arasına
    • 50 gr yumuşak tereyağı
    • 2 diş ezilmiş sarımsak
    • 1/2 demet ince kıyılmış dereotu

      İç malzemesi:

      • istediğiniz bir çeşit peynir
      • 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
       Yapılışı:

       Önce hamur yoğurulur.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilip kapağı kapatılıp beklenir.Mayalanıp kabaran hamur 2 eşit parçaya bölünüp merdane ile açılır.Tereyağı,dereotu,sarımsak karışımı sürülür.Sonra peynirli maydanozlu iç her tarafa yayılır.Gevşek bir rulo yapılıp üçgenler şeklinde kesilir.Üstüne yumurta sarısı sürülür.Tepsi mayası için 15 dakika daha bekletilir.Fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak tüketilmesi öneriliyor.Çayı demlemeyi unutmayın.Afiyet olsun.

      Hiç yorum yok: