14 Haziran 2013 Cuma

Zeytinyağlı Havuçlu Kabak

Zeytinyağlı Havuçlu Kabak
 Televizyonda bu tarifi görünce 'Mutlaka denemeliyim,görünümü çok hoş.tadı nasıl acaba?'diye düşündüm.Çok hafif olduğu için salata ile zeytinyağlı arası bu lezzet; kabağı hiç sevmeyen ve yememek için numaralar yapan eşimden bile  tam not aldı.

  Malzemeler:
  • 6 adet kabak
  • 6-9 adet ince uzun havuç
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1/2 limon
  • 1 kesme şeker
  • İstenirse 1 tablet tavuk bulyon veya 1  tatlı kaşığı toz tavuk bulyon
  • 2 adet soğan
  • İstenirse 1-2 diş sarımsak
  • Tuz
 Yapılışı:

 Havuçları ve kabakların kabuklarını kazıyoruz.Kabakların içlerini oyup havuçları bu içlere denk gelecek şekilde yanlarından alarak ayarlıyoruz.Kabakların içlerine havuçları yerleştirip baş parmak kalınlığında dilimliyoruz.Soğanları piyaz doğruyoruz.Tencerenin dibine havuçlu kabakları üstüne soğan-sarımsak-limon-şeker-tuz-bulyon-zeytinyağını karıştırarak yayıyoruz.Kalan havuçlu kabak varsa üste koyup hiç su eklemeden ve karıştırmadan pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: