10 Mart 2013 Pazar

Midye Börek

midye börek
Midye Börek
midye börek yapılışı

midye börek yapılışı

midye börek yapılışı

midye börek yapılışı

 Bu şık sunumlu börek için internette çok değişik isimler var,midye börek,pileli börek,kırma rulo börek vs... Bu tarifi ilk kez,kapanan Yetur'la Lezzet Kareleri adlı blogda gördüm. Özellikle sıcakken çıtır çıtır tadına doyulmuyor.Misafire ikram edilecekse önceden hazırlanıp çay demlenirken pişirilmesi gerek ki çıtırlığın keyfini sürsünler.

 Fotoğraflama konusunda acemiliğim sürmekteyse de aşamaları göstermeye çalıştım.

 Malzemesi:

  • 3 yufka (12 börek olacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • Seçiminize göre börek içi
  • Üstünü süslemek için haşhaş
 Yufkaları 4'e bölüyoruz.Su-yağ karışımıyla her tarafını ıslatıyoruz.Yuvarlak taraftan değil karşı taraftan parmağımızın ucuyla çekiyoruz,pile pile buruşturuyoruz.Parmağımızı kaldırmadan yufkayı ikiye katlıyoruz.Sivri uçlu tarafa içimizi koyup gevşek bir şekilde sarıyoruz,ters çevirip üstüne yumurta sarısı sürüyoruz,fırınlıyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: