20 Şubat 2013 Çarşamba

Pazı Böreği

pazı böreği
Pazı Böreği
 Bu ne kadar çirkin görünümlü bir börek böyle diye düşünmeyin,tadı o kadar enfes ki anlatılmaz yaşanır.Sebze yemeleri bana bir  lütuf olarak sunulan ev halkının en küçüğü,ortancası,büyüğü hepsi tarafından itirazsız 2.,3. dilimleri istenen bir börek.
 Tarifin orijinali, hayranlıkla takip ettiğim damak tadına hayran kaldığım bloglardan Saniye Sultan'da.Orijinal tarif için tık tık.Bire bir tutan bir tarif,sadece pul biber yerine karabiber katıp,maydanozu 1 demete çıkardım ve kaşar yerine mozzarella kullandım.

 Malzemesi:
  • 2 bağ pazı
  • 1 orta boy soğan yemeklik ince kıyılmış
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 yufka
  • Tuz,istenirse pul biber ve/veya karabiber
  • 1 demet maydanoz
  • En az 250 gr istenirse daha fazla kaşar veya mozzarella rendesi
 Yapılışı:

  Pazıyı ve soğanı ince ince kıyıp 2 tatlı kaşığı tuzla karıştırıp ovuyoruz.Pazılar ezilinceye kadar ovmaya devam ediyoruz.Pazı ve soğan karışımını yıkayıp süzdürüyoruz.İnce şeritler halinde kesilmiş yufkayı, pazıları ,maydanozu, yumurta,süt,yağ karışımına ekleyip baharatları ayarlıyoruz.Büyük dikdörtgen borcama döküp üstüne kaşar veya mozzarella  rendesi serpip fırına veriyoruz.Sıcak tüketmeye özen gösterelim.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: