5 Ocak 2013 Cumartesi

Muzlu Lokum

 Muzlu Lokum
 Paşa lokumu,afyon lokumu gibi isimlerle anılan tarifin Şebboy Çiçeği versiyonu.Türk damak tadına uygun.Okuduğum tariflerde unu  kavurana rastlamadım ama unu kavurarak yıllar öncesinin yalancı tavuk göğsü tarifini biraz geliştirerek uygulayınca garanti tutan tepsiye yapışmayan bir sonuca ulaştım.

 Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 125 gram yani yarım paket margarin
  • 1 paket vanilya 
  • 1 su bardağı(200 ml) toz şeker
  • 1 su bardağı(200 ml) un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3-4 adet muz
  • Hindistan cevizi en az 250 gram
 Yapılışı:

 Margarini yakmadan eritip unu başamel sos hazırlar gibi yakmadan kavuruyoruz.Amacımız un kokusunun çıkması,yanması değil.Aşırı sıcaksa 2-3 dakika tencerenin altı kapalı bekleyip ılıtıyoruz.Sütü ve şekeri ilave edip göz göz olana kadar kaynatıyoruz.Ocağın altını kapatınca vanilyayı katıp karıştırıyoruz.Birkaç dakika bekleyip ılıdıktan sonra 10-15 dakika mikserle çırpıyoruz.Macun gibi kıvam alması gerekiyor.Fırın tepsisini hindistan ceviziyle kaplayıp muhallebiyi kepçe kepçe her tarafa eşit şekilde dökerek buzdolabında mümkünse 1 gece bekletiyoruz.Ertesi gün kare veya dikdörtgenlere kesip içine dilimlenmiş muz koyarak kapatıyoruz.Yapışmaması için tepsideki hindistan cevizini üstüne serpiştiriyoruz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: