15 Temmuz 2012 Pazar

İrmikli Süt Tatlısının Böylesi


    İrmikli süt tatlısı en klasik,en vazgeçilmez,en önemlisi garanti tutan ve mikser aşaması olmadan bir çırpıda halledilen bir tariftir.Bu kalıpla sunumu Papatya Şef'te gördüğüm andan itibaren kalıbı aramaya başladım.Aylar sonra tesadüfen rastladım.Yapılışı şöyle:
   Malzemeler:

  1. 1 litre süt
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. 1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
  4. 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişaştası
  5. 1 paket vanilya 
  6. 50 gr margarin veya tereyağı
  7. Süslemek için çekilmiş yeşil fıstık ve böğürtlen sos.
   Süt,irmik,mısır nişastası ve şekeri karıştırarak pişiriyoruz.Kaynayıp göz göz olmaya başlayınca altını kapatıp  yağ ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.Suyla çalkanıp ters çevrilen sudan arındırılan ama kurulanmayan slikon kalıba tatlımızı döküp mümkünse geceden buzdolabında bekletip ertesi gün uygun bir kaba ters çeviriyoruz.Kalıbı aylarca aradığım gibi bir paketçik böğürtlen sos bulamadığım için ayvalı un kurabiyesinin arta kalan içini değerlenme fırsatı yaşadım.Yeşil fıstıklarla alt yaprakları belirginleştirdim.Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: